Facebook propune membrilor retelei sa-si revada parametrii de confidentialitate

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 09:45
1187 citiri
Facebook propune membrilor retelei sa-si revada parametrii de confidentialitate
Foto: (c) Eric Thayer/ Files/ REUTERS

Facebook a inceput joi sa propuna utilizatorilor ei sa-si revizuiasca setarile de confidentialitate pentru a-i ajuta sa controleze mai bine ceea ce ei partajeaza sau publica pe reteaua sociala.

Un dinozaur albastru ii ghideaza prin acesti parametri multipli aplicati pe informatiile lor personale sau partajate, potrivit Agerpres.

"Noi stim ca veniti pe Facebook pentru a fi in contact cu prietenii, nu cu noi", explica Paddy Underwood de la Facebook pe un blog. "Dar noi stim cat de important este sa controlati ce anume partajati si cu cine".

Facebook a evocat in iunie aceasta schimbare a criteriilor de confidentialitate, dupa ce a fost criticata cand a anuntat ca va folosi informatiile despre site-urile vizitate de membrii ei pentru a pune reclame mai bune in fata ochilor lor.

Dar, potrivit Facebook, utilizatorii pot regla setarile de confidentialitate pentru a dezactiva aceasta noua functie.

Facebook, care numara peste un miliard de utilizatori, este regulat data in judecata pentru incapacitatea de a proteja suficient datele membrilor ei de aplicatii terte sau anunturi publicitare, aminteste AFP.

Reteaua a convenit cu guvernul Statelor Unite sa realizeze un audit asupra modului in care pastreaza datele personale ale utilizatorilor sai.

#confidentialitate Facebook, #Facebook membri , #Stiri Internet