Facebook renunta la news feed? Indiciul dat de Zuckerberg anunta o posibila schimbare la fata pentru reteaua sociala

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 07:57
1083 citiri
Facebook renunta la news feed? Indiciul dat de Zuckerberg anunta o posibila schimbare la fata pentru reteaua sociala
Foto: Pixabay

"La ce te gandesti?" - este intrebarea care te intampina de fiecare data cand accesezi fluxul de noutati de pe Facebook. Dar e posibil ca acest lucru sa devina istorie, caci fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, a oferit un indiciu despre o posibila disparitie a news feed-ului.

Omul de afaceri a vorbit, miercuri, despre schimbarile care au loc in ceea ce priveste modul in care utilizatorii consuma social media, in cadrul prezentarii rezultatelor companiei din trimestrul al patrulea.

Iar un comentariu a atras atentia in mod special, scrie Business Insider.

"Credem ca functia Stories este pe cale sa intreaca postarile din news feed si sa devina cel mai folosit mod in care oamenii impartasesc lucruri pe aplicatiile de socializare", a spus Zuckerberg.

In ultimul deceniu, sa dai scroll pe news feed - unde se gaseste o colectie de fotografii, clipuri, comentarii si linkuri postate si distribuite pe Facebook - a devenit o interactiune de baza a utilizatorilor cu platforma Facebook. A ajuns la fel de familiar ca tastatura.

Iar in ciuda schimbarilor legate de algoritmii care decid ce postari apar in aceasta lista, ideea de baza din spatele news feed-ul nu s-a schimbat.

In schimb, treaba cu Stories sta putin altfel. Aceasta functie reprezinta un format mai nou pentru distribuirea cu prietenii de pe retelele sociale ale fotografiilor si clipurilor. De obicei, ceea ce publici prin Stories dispare in decurs de 24 de ore, dar exista si posibilitatea ca sa fie vizibile pentru mai mult timp.

In plus, faptul ca Stories a fost introdusa pentru prima data de Snapchat nu prea l-a deranjat pe seful Facebook, care a copiat functia si a integrat-o in toate platformele pe care le detine. In fapt, potrivit lui Zuckerberg, Instagram si WhatsApp reprezinte cele mai populare canale prin care utilizatorii fac Stories. Totusi, functia nu e prea populara in aplicatiile Facebook si Messenger.

Dar chiar si asa, faptul ca omul de afaceri a anuntat ca e posibil ca in curand Stories sa ia fata news feed-ului e mare lucru si ar putea avea implicatii importante in ceea ce priveste modul in care va arata reteaua sociala in viitor, dar si sistemul de reclame.

Zuckerberg a facut aceste comentarii in contextul in care incearca sa scape Facebook de "blestemul" stirilor false, asa ca e posibil ca Zuckerberg sa vada Stories ca un canal "mai curat" de a raspandi informatii si opinii.

Business Insider noteaza ca daca compania renunta la news fedd in favoa ...citeste mai departe despre "Facebook renunta la news feed? Indiciul dat de Zuckerberg anunta o posibila schimbare la fata pentru reteaua sociala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook News Feed, #facebook stories , #Stiri Internet