Facebook se lanseaza pe piata TV. Ce va difuza noul serviciu video

Joi, 10 August 2017, ora 14:54
1412 citiri
Facebook se lanseaza pe piata TV. Ce va difuza noul serviciu video
Foto: Facebook

Compania Facebook a anuntat cea mai ampla incursiune a sa pe piata produselor de televiziune prin extinderea unui serviciu video care va difuza o gama variata de programe: de la meciuri din campionatul feminin de baschet american, show-uri despre safari pana la emisiuni dedicate activitatilor parentale.

Noul serviciu video, ce a trecut printr-o etapa de reproiectare, intitulat "Watch", va fi disponibil initial pentru un grup limitat de utilizatori din SUA, informeaza Reuters.

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a lansat un serviciu video anul trecut si, de atunci, a lasat sa se inteleaga de mai multe ori in ultimele luni ca doreste ca acel produs sa devina o sursa de continuturi video originale, cu o productie de nivel inalt, care nu va difuza doar show-uri create de utilizatorii platformei.

Reuters a anuntat in luna mai ca Facebook a semnat contracte cu mai multi creatori de stiri si programe de entertainment, precum Vox Media, BuzzFeed, ATTN si Group Nine Media, ale caror continuturi se adreseaza utilizatorilor tineri, pentru a produce diverse emisiuni, ce vor fi realizate atat pe baza unor scenarii, cat si in mod liber - fara sa aiba la baza un scenariu.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus ca serviciul Watch va permite utilizatorilor "sa stea de vorba intre ei si sa se conecteze cu diverse persoane in timpul difuzarii unui episod, sa se alature unor grupuri de persoane carora le plac aceleasi show-uri, dupa aceea, pentru a construi o comunitate".

Facebook a anuntat ca printre show-urile transmise de serviciul Watch se vor afla meciuri din Women's National Basketball Association, un show dedicat activitatilor parentale produs de Time Inc si o emisiune despre safari produsa de National Geographic. Facebook transmite deja unele dintre partidele disputate in Major League Baseball si aceasta colaborare va continua, au precizat reprezentantii companiei.

ATTN a anuntat tot miercuri ca doua dintre serialele sale originale vor fi difuzate pe Facebook Watch: un program dedicat stilului de viata sanatos, cu actrita Jessica Alba, si o emisiune de sfaturi in privinta relatiilor de cuplu.

In cele din urma, noua platforma va fi deschisa oricarui creator de programe, care sa poata sa isi distribuie continuturile video, au explicat reprezentantii Facebook.

Facebook doreste sa patrunda in acest fel pe piata televiziunii, care este deja deosebit de aglomerata. Astfel, va intra in concurenta directa nu doar cu retelele traditi ...citeste mai departe despre "Facebook se lanseaza pe piata TV. Ce va difuza noul serviciu video" pe Ziare.com

#Facebook piata TV, #Facebook serviciu video, #emisiuni content utilizatori Facebook, #Facebook TV, #emisiuni transmise Facebook , #Stiri Internet