Facebook si Google, inselate de un est-european cu 100 de milioane de dolari

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 17:25
2768 citiri
Facebook si Google, inselate de un est-european cu 100 de milioane de dolari
Foto: Ziare.com

Facebook si Google, doua dintre cele mai mari companii ale lumii, au fost inselate de un lituanian, fiind pagubite cu o suma totala uriasa - in jur de 100 de milioane de dolari.

In luna martie, presa internationala, printre care si BBC, relata ca un barbat din Lituania a fost acuzat de atacuri de tip phishing indreptate impotriva a "doua companii americane de Internet", care nu au fost atunci numite si care au fost pacalite sa vireze mai mult de 100 de milioane de dolari in conturile infractorului.

Joi, Fortune a scris ca cele doua victime ar fi Facebook si Google.

Evaldas Rimasauskas, in varsta de 48 de ani, s-ar fi prezentat drept un producator din Asia, iar Departamentul de Justitie american a transmis, in luna martie, ca mailurile "au fost trimise catre angajati si agenti ai companiilor victima, care au efectuat cu regularitate tranzactii de multe milioane de dolari cu compania (asiatica) ".

Un purtator de cuvant al Facebook a anuntat ca gigantul IT "a recuperat cea mai mare parte a fondurilor la putin timp dupa incident si a cooperat cu fortele de ordine in ancheta".

La randul sau, o purtatoare de cuvant a Google a transmis ca a fost detectata frauda, iar autoritatile au fost alertate prompt. ...citeste mai departe despre "Facebook si Google, inselate de un est-european cu 100 de milioane de dolari" pe Ziare.com

#Google Facebook inselate 100 milioane dolari, #lituanian inselat Google Facebook , #Stiri Internet