Facebook si Twitter, obligate prin lege sa isi raporteze utilizatorii la politie?

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 08:06
1056 citiri
Facebook si Twitter, obligate prin lege sa isi raporteze utilizatorii la politie?
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi senatori americani au depus marti un proiect de lege prin care companiile din domeniul tehnologiilor, in special retelele de socializare precum Facebook sau Twitter, ar fi obligate sa avertizeze fortele de ordine, atunci cand au cunostinta de eventuale activitati teroriste pe platformele lor.

Legea, propusa de democrata Dianne Feinstein si de republicanul Richard Burr, ar stipula ca, "in cazul in care companiile au cunostinta de activitati teroriste precum planificarea de atacuri, recrutarea sau distribuirea de materiale teroriste, ele trebuie sa raporteze aceste informatii fortelor de ordine", se arata intr-un comunicat, citat de AFP.

Proiectul de lege este inspirat din cel deja existent in cazul pornografiei infantile online si "nu ar obliga companiile sa-si supravegheze clientii sau sa ia masuri suplimentare pentru a dezvalui activitati teroriste", se mai precizeaza in comunicat.

In razboiul online cu Statul Islamic si alti teroristi, Facebook, Google si Twitter lupta ...citeste mai departe despre "Facebook si Twitter, obligate prin lege sa isi raporteze utilizatorii la politie?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook Twitter raportat politie, #Facebook Twitter monitorizare utilizatori , #Stiri Internet