Facebook, vizata in Europa de o ancheta privind protectia datelor

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 07:55
977 citiri
Facebook, vizata in Europa de o ancheta privind protectia datelor

Mai multe autoritati europene de protectie a datelor au lansat o ancheta asupra politicii de confidentialitate a retelei de socializare Facebook, a anuntat joi Comisia nationala de informatica si libertati (Cnil) in Franta.

"Exista o actiune colectiva concertata intre cinci autoritati europene, Franta, Belgia, Germania, Olanda si Spania, care vor coordona actiuni la nivel national... sub responsabilitatea Olandei", a explicat presedintele Cnil, Isabelle Falque-Pierrotin, prezentand bilantul anual al acestei Comisii, relateaza AFP.

"Perimetrul fiecaruia de actiune nu este neaparat acelasi lucru", a precizat ea, "dar pentru majoritatea este privacy policy (politica de confidentialitate) a Facebook care este in centrul dezbaterilor".

Autoritatile de protectie a datelor s-ar putea mai ales interesa de cresterea transferului de date intre mai multe aplicatii, cum ar fi Instagram sau Whatsapp.

Procesul care "abia a inceput" se va inspira din cel deja lansat contra Google, a ...citeste mai departe despre "Facebook, vizata in Europa de o ancheta privind protectia datelor" pe Ziare.com

#Facebook ancheta Europa, #Facebook ancheta confidentialitate date , #Stiri Internet