Fara roaming in UE: De cand va intra in vigoare decizia Parlamentului European

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 17:22
1129 citiri
Fara roaming in UE: De cand va intra in vigoare decizia Parlamentului European
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul European a adoptat, marti, un pachet de legi privind industria de telecomunicatii, care contine interzicerea taxelor suplimentare pentru roaming la utilizarea telefoanelor mobile in alte state din UE, incepand cu iunie 2017, precum si reguli clare privind dreptul la acces Internet.

"Abolirea taxelor de roaming a fost asteptata de multa vreme de toata lumea: oameni obisnuiti, start-up-uri, IMM-uri si multe alte tipuri de organizatii", a spus raportorul Pilar del Castillo (PPE, ES) la dezbaterea dinaintea votului, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Datorita acestui acord, Europa va deveni singura regiune din lume care va garanta legal Internetul deschis si neutru. Principiul neutralitatii Internetului se va aplica direct in cele 28 de state membre. Si va asigura faptul ca nu vom avea Internet cu doua viteze", a adaugat oficialul UE.

Fara roaming in UE: Anuntul venit de la Bruxelles

De cand scapam de roaming

Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje ...citeste mai departe despre "Fara roaming in UE: De cand va intra in vigoare decizia Parlamentului European" pe Ziare.com

#fara roaming UE, #eliminare roaming UE, #tarife roaming UE , #Stiri Internet