Fara taxe de roaming, de la 15 iunie 2017: Nu mai platim in plus cand folosim telefonul intr-un stat UE

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 15:05
1457 citiri
Fara taxe de roaming, de la 15 iunie 2017: Nu mai platim in plus cand folosim telefonul intr-un stat UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand cu 15 iunie 2017, taxele de roaming vor fi eliminate, asa ca vom putea suna si trimite mesaje cu aceleasi costuri ca in tara, daca ne vom afla intr-un stat membru UE.

Acest lucru s-a stabilit in urma votului de joi (549 voturi pentru, 27 impotriva si 50 de abtineri) din Parlamentul European, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Este o mare victorie pentru consumatorii europeni", a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri.

"Putem sarbatori acum faptul ca de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor calatori prin Europa vor putea verifica mailul, utiliza harti, incarca fotografii pe retelele sociale, vor putea telefona si trimite SMS-uri acasa fara costuri suplimentare", a mai spus Kumpula-Natri, conform comunicatului.

Acordul informal intre Consiliu si Parlament priveste preturile maxime pe care companiile si le pot aplica reciproc pentru utilizarea retelelor in roaming.

Votul de joi nu a fost o surpriza, Parlamentul European adoptand inca din octombrie 2015 un pachet de legi privind industria de telecomunicatii, care continea interzicerea taxelor suplimentare pentru roaming la utilizarea telefoanelor mobile in alte state din UE. Un an mai tarziu, Comisia Europeana anunta ca nu renunta la promisiunea de elimina tarifele de roaming incepand din 2017.

Daca in statele UE nu vom mai plati in plus atunci cand vom folosi telefonul mobil, e posibil sa platim mai mult daca ne aflam in localitati de granita din Romania, avertiza la inceputul lunii trecute Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

A.S. ...citeste mai departe despre "Fara taxe de roaming, de la 15 iunie 2017: Nu mai platim in plus cand folosim telefonul intr-un stat UE" pe Ziare.com

#eliminare taxe roaming, #Parlament European vot roaming, #fara taxe roaming UE , #Stiri Internet