Folosesti Windows fara licenta? Avertismentul Politiei Romane

Marti, 10 Martie 2015, ora 14:13
1364 citiri
Folosesti Windows fara licenta? Avertismentul Politiei Romane

Utilizarea programelor fara licenta, cum ar fi cazul Windows, creste riscul incidentelor de securitate informatica, avertizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Un nou studiu initiat de BSA-The Software Alliance confirma legatura dintre software-ul nelicentiat si malware (software rau intentionat, prin care se realizeaza atacuri informative) aflat pe PC-uri, arata un comunicat al Politiei Romane.

Analiza, realizata de firma globala de cercetare IDC, indica faptul ca cu cat este mai ridicata rata software-ului nelicentiat pentru PC-uri intr-o tara, cu atat mai mult malware este intalnit, in general, pe PC-urile din acea tara.

Implicatiile pentru autoritatile publice, companiile private si utilizatorii privati sunt evidente: eliminarea software-ului nelicentiat din retelele lor IT ar putea ajuta la reducerea riscului de incidente de securitate informatica.

"Infectarea cu malware poate provoca daune semnificative, iar organizatiile se straduiesc sa identifice ...citeste mai departe despre "Folosesti Windows fara licenta? Avertismentul Politiei Romane" pe Ziare.com

#Politie programe fara licenta, #pericol programe fara licenta, #pericol Windows fara licenta , #Stiri Internet