Fondatorii Skype au dat in judecata compania, eBay si mai multi investitori

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 16:19
1726 citiri
Fondatorii Skype au dat in judecata compania, eBay si mai multi investitori

Fondatorii Skype au dat in judecata compania Skype, eBay si grupul de investitori care urmeaza sa cumpere operatorul de telefonie pe internet, pentru incalcarea drepturilor de autor, situatie care ar putea perturba tranzactia de 1,9 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Actiunea in instanta este initiata de Joltid Ltd, o firma suedeza detinuta de fondatorii Skype, Niklas Zennstrom si Janus Friis, care sustin ca Skype foloseste fara autorizatie tehnologie dezvoltata de ei, informeaza Mediafax.

Firma Joltid este implicata intr-o disputa juridica cu Skype si in Marea Britanie, privind drepturi de autor asupra unor programe software.

Fondatorii Skype cer suspendarea permanenta a autorizatiei de functionare a companiei, precum si daune financiare. Reprezentantii Joltid sustin ca daunele cresc cu circa 75 milioane de dolari pe zi.

Reprezentantii eBay neaga acuzatiile.

eBay a incheiat un acord pentru vanzarea a 65% din actiunile Skype pentru 1,9 miliarde de dolari, catre un consortiu de investitori din care fac parte fondul Andreessen Horowitz, controlat de fondatorul Netscape, Marc Andreessen, fondul de capital de risc Index Ventures, fondul de capital privat Silver Lake si Canada Pension Plan Investment Board.

Actiunea Joltid in instanta vizeaza, ca parti acuzate, Skype, eBay, investitorii amintiti si pe un asociat al Index Ventures, Mike Volpi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#fondatori, #skype, #eBay, #investitori, #operator, #telefonie, #internet , #Stiri Internet