Fondatorul Huawei, despre acuzatiile de spionaj si tensiunile cu Washingtonul: SUA nu ne pot distruge!

Marti, 19 Februarie 2019, ora 13:17
1563 citiri
Fondatorul Huawei, despre acuzatiile de spionaj si tensiunile cu Washingtonul: SUA nu ne pot distruge!
Foto: Arhiva Facebook/Huawei

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, sustine ca Statele Unite nu pot, sub nicio forma, sa distruga compania chineza.

Intr-un interviu acordat BBC, Zhengfei a vorbit si despre arestarea fiicei sale Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei, pe care a descris-o ca fiind motivata politic.

Amintim ca Departamentul american al Justitiei a dezvaluit, la sfarsitul lunii ianuarie, 13 capete de acuzare, legate de incalcarea sanctiunilor americane impuse Iranului, impotriva grupului chinez si a directoarei financiare, arestata in Canada la cererea anchetatorilor americani.

Gigantul chinez din domeniul telecomunicatiilor respinge acuzatiile.

"Sub nicio forma Statele Unite nu ne pot distruge. Lumea nu ne poate parasi pentru ca suntem foarte avansati. Chiar daca (SUA) indeamna alte tari sa nu ne mai foloseasca temporar, putem oricand sa reducem putin operatiunile", a declarat Ren Zhengfei.

Totusi, acesta a recunoscut ca eventuala pierdere a unor clienti ar putea avea un impact semnificativ asupra companiei.

Saptamana trecuta, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a avertizat aliatii tarii sa nu mai foloseasca tehnologie Huawei. Pompeo a mai afirmat ca SUA sunt serios ingrijorate in legatura cu activitatile Huawei in Europa, in special in statele membre NATO si UE.

Statele Unite sunt ingrijorate ca guvernul chinez ar putea accesa echipamentele americane de telecomunicatii conectate la retele in care dispozitive Huawei sunt, de asemenea, prezente.

Australia, Noua Zeelanda si SUA au interzis deja echipamentele Huawei pentru viitoarele retele mobile de 5G, in timp ce Canada analizeaza daca produsele companiei prezinta o amenintare grava la adresa securitatii.

In acest context, Ren Zhengfei spune ca lumea nu poate renunta la tehnologia Huawei, pentru ca aceasta este mult mai avansata.

"Daca luminile se sting in Vest, Estul tot va lumina. Si daca Nordul ramane pe intuneric, inca va exista Sudul. America nu reprezinta intreaga lume. America reprezinta doar o parte din lume", a apreciat fondatorul gigantului chinez.

Referitor la o posibila interzicere a tehnologiei si in Marea Britanie, Zhengfei a explicat ca investitiile in UK vor continua indiferent de situatie.

"Nu ne vom retrage investitiile din cauza asta. Vom continua sa investim in UK. Inca avem incredere in UK si speram ca ei sa aiba si mai multa incredere in noi. Vom investi chiar mai mult aici. Daca SUA nu au incredere in noi, atunci vom redirectiona investitiile din America in ...citeste mai departe despre "Fondatorul Huawei, despre acuzatiile de spionaj si tensiunile cu Washingtonul: SUA nu ne pot distruge!" pe Ziare.com

#interviu fondator huawei , #Stiri Internet