Forbes: Romania poate da ceva de talia Facebook, dar are o problema majora

Vineri, 27 Mai 2016, ora 16:24
3070 citiri
Forbes: Romania poate da ceva de talia Facebook, dar are o problema majora
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectorul IT din Romania este unul puternic si iti poate lasa impresia ca ar putea lansa un produs de talia Facebook, insa adevarul este ca are o problema cu inovarea.

Ideea este prezentata intr-un articol amplu realizat de Forbes, care a luat pulsul situatiei companiilor din acest domeniu prezente in tara noastra.

Romania are mai multi ingineri IT pe cap de locuitor decat centre IT globale precum SUA, India, China sau Rusia, iar sectorul a crescut semnificativ in ultimii ani. Datele prezentate pe site-ul guvernamental Invest Romania arata un avans de 9% in 2015 fata de 2014, iar previziunile arata ca acest sector va ajunge sa valoreze 4,5 miliarde de dolari in 2020.

Insa Forbes arata ca in timp ce IT-istii romani sunt multi si industria inregistreaza o crestere puternica, avem si un mare minus: nu exista persoane care sa inoveze si care sa stie sa promoveze un produs la nivel mondial.

Deci avem multi dezvoltatori buni la ceea ce fac, insa cu toate acestea nu am reusit pana ...citeste mai departe despre "Forbes: Romania poate da ceva de talia Facebook, dar are o problema majora" pe Ziare.com

#Forbes sector IT Romania, #probele sector IT Romania, #probleme companii Romania, #companii IT Romania, #sector IT Romania , #Stiri Internet