Fost presedinte Facebook: Am creat site-ul pentru a exploata vulnerabilitatea umana. Dumnezeu stie cum ne afecteaza copiii

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 09:25
1188 citiri

Facebook a fost creat pentru a exploata "o vulnerabilitate in psihologia umana", iar impactul asupra utilizatorilor, in special asupra copiilor, poate fi extrem de serios.

O spune chiar unul dintre cei care au ajutat compania sa devina gigantul de astazi, Sean Parker, presedinte fondator al Facebook, care a strans o avere de miliarde in mare parte datorita site-ului lui Mark Zuckerberg.

Parker, in prezent presedinte al Institutului Parker de Imunoterapie Cancerului, a participat la un eveniment organizat saptamana aceasta in Philadelphia de site-ul de stiri Axios, unde a vorbit despre progresele terapiilor pentru vindecarea cancerului. Cu acest prilej si intr-un moment delicat pentru companiile de social media, a caror influenta se afla in centrul unei investigatii in Congresul american, antreprenorul de 38 de ani a facut cateva dezvaluiri in legatura cu metodele de crestere folosite la Facebook inca din fazele sale incipiente.

Cand site-ul se afla la inceput, povesteste Parker, erau oameni care ii spuneau ca nu sunt pe retele de socializare, deoarece pretuiesc interactiunile din viata reala. "Vei fi", le raspundea el.

"Nu stiu daca am inteles cu adevarat consecintele a ceea ce spuneam", a adaugat el, vorbind despre "consecintele neintentionate" care au aparut cand Facebook a ajuns sa aiba peste 2 miliarde de utilizatori.

"Iti transforma relatia cu societatea, transforma relatiile dintre oameni. Probabil ca interfereaza cu productivitatea in moduri surprinzatoare. Dumnezeu stie cum afecteaza creierul copiilor nostri", a spus Parker.

Inca de la inceput, obiectivul a fost crearea unui produs care sa provoace dependenta.

"Cum iti consumam cat mai mult din timp si din atentia constienta", a fost gandirea care a dus la crearea unor instrumente precum butonul "like", a sustinut Parker, echivalentul unei "mici doze de dopamina", care il incurajeaza pe utilizator sa posteze mai mult.

"Este o bucla de feedback pentru validare sociala, exact genul de lucru pe care un hacker ca mine l-ar crea, pentru ca exploatezi o vulnerabilitate in psihologia umana", a continuat el.

"Inventatorii, creatorii - ca sunt eu, ca e Mark Zuckerberg sau ca e Kevin Systrom de la Instagram -, toti acesti oameni au fost constienti de asta. Si am facut-o oricum", a mai spus Parker, care are o avere estimata la 2,6 miliarde de dolari.

Parker, care anterior a fondat site-ul de partajare de fisiere Napster, s-a alaturat echipei Facebook in 2004, la cinci luni dupa ce ...citeste mai departe despre "Fost presedinte Facebook: Am creat site-ul pentru a exploata vulnerabilitatea umana. Dumnezeu stie cum ne afecteaza copiii" pe Ziare.com

#declarati fost presedinte Facebook, #Facebook dependenta, #Facebook copii , #Stiri Internet