Gabriel Sandu, MCSI: Deschidem robinetul de bani pentru proiecte IT

Sambata, 30 Mai 2009, ora 11:58
1676 citiri
Gabriel Sandu, MCSI: Deschidem robinetul de bani pentru proiecte IT

Seful comunicatiilor sustine ca blocajul in proictele publice de informatizare a fost provocat de amanarea aprobarii bugetului de stat. 

"Vom da drumul la cea mai mare parte a proiectelor, care sunt chiar mai multe decat anul trecut. In maximum doua saptamani vom demara si strategia nationala eRomania, unde vom avea cel putin 20 de servicii electronice pe care trebuie sa fie functionale pana la sfarsitul lui 2010", a declarat Sandu.

Mai multi reprezentanti ai industriei IT, ale caror afaceri depind si de sectorul public " printre care filialele locale ale HP sau Fujitsu - au comentat recent faptul ca segmentul proiectelor IT&C a fost practic inexistent de la sfarsitul anului trecut.

eRomania, un proiect anuntat la inceputul anului 2009 de catre ministrul Sandu, presupune informatizarea si interconectarea sistemelor de servicii publice, ce tin de domeniul sanatatii si al educatiei, al platii electronice a taxelor, precum si programul "Economia bazata pe cunoastere" (care urmareste conectarea la internet a institutiilor din localitatile rurale).

Ministrul a mai precizat ca una dintre principalele prevederi ale programului este interconectarea sistemelor informatice existente in administratiile centrale si locale. Lipsa acesteia ingreuneaza comunicarea intre institutiile statului si a fost intens criticata de reprezentantii industriei IT&C

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #interconectare, #it, #proiecte, #sandu , #Stiri Internet