Google cere scuze pentru atacul rasist la presedintele Obama pe Google Maps

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:53
984 citiri
Google cere scuze pentru atacul rasist la presedintele Obama pe Google Maps
Foto: Google Maps

Google a cerut scuze in mod public, dupa ce pe Google Maps a aparut o farsa cu tenta rasista la adresa presedintelui american Barack Obama.

Mai exact, daca dai o cautare pe Google Maps dupa un cuvant considerat rasist - Nigger - alaturi de casa (Nigger House), sistemul te duce automat la Casa Alba, resedinta presedintelui Statelor Unite.

Atac rasist la presedintele Obama pe Google Maps

Nu se stie momentan cine este responsabil pentru setarea controversata, iar Google nu a oferit initial o explicatie oficiala, in momentul in care presa a descoperit farsa, anuntand insa ca va publica in curand un comunicat de presa in acest sens.

Reactia gigantului american a venit cateva ore mai tarziu, reprezentantii Google precizand ca incearca sa rezolve cat mai rapid problema, informeaza The Guardian.

"Anumite rezultate nepotrivite, care nu ar fi trebuit sa se regaseasca acolo, apar pe Google Maps, iar noi cerem scuze pentru orice ofensa cauzata de acest lucru. Echipele noastre ...citeste mai departe despre "Google cere scuze pentru atacul rasist la presedintele Obama pe Google Maps" pe Ziare.com

#Google Maps scuze Obama, #Google Maps rasist Obama, #Google scuze Obama , #Stiri Internet