Google face o mare concesie pentru a se pune bine cu Moscova

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 10:18
1876 citiri
Google face o mare concesie pentru a se pune bine cu Moscova
Foto: Arhiva Ziare.com

Google va deschide sistemul de operare Android pentru motoarele de cautare concurente din Rusia, in cadrul unui acord pentru inchiderea unui conflict de doi ani cu autoritatile pentru concurenta de la Moscova.

Acordul stabileste un nou precedent pentru gigantul din industria Internetului, impotriva caruia exista la nivel mondial numeroase reclamatii ca se foloseste de pozitia dominanta si impune restrictii producatorilor de dispozitive care functioneaza cu sistemul Android, pentru a-si proteja cota pe piata serviciilor de cautare online, transmite Reuters.

Autoritatea pentru concurenta din Rusia, FAS, a decis in 2015 ca Google incalca legea cerand preinstalarea aplicatiilor sale, inclusiv propriul sistem de cautare, pe dispozitivele care folosesc Android.

Decizia a fost luata in urma unei reclamatii din partea companiei ruse Yandex.

Google nu va mai cere exclusivitate pentru aplicatiile sale pe dispozitivele cu Android din Rusia si nu va mai restrictiona preinstalarea motoarelor de cautare rivale si a altor aplicatii, in cadrul acordului cu FAS, a anuntat institutia.

De asemenea, Google va dezvolta un instrument care va permite utilizatorilor sa aleaga un motor de cautare principal, pe dispozitivele Android.

"Utilizatorii vor putea sa schimbe setarile oricand si sa aleaga un motor de cautare principal, care sa li se potriveasca nevoilor lor", a comunicat FAS.

Google a confirmat acordul, afirmand ca indeplineste interesele ambelor parti. Compania americana a adaugat ca a ajuns la un acord comercial cu Yandex care ofera acestei companii noi oportunitati de promovare a serviciului sau de cautare prin intermediul browserului Chrome.

Directorul operational al Yandex, Alexandr Sulgin, spera ca acordul va avea implicatii pentru cazuri similare din Europa si alte regiuni.

Acordul este pe termen de sase ani si noua luni si a fost aprobat luni de un tribunal din Rusia.

Potrivit acordului, Google trebuie sa plateasca si amenzi in valoare totala de 439 de milioane de ruble (7,85 milioane dolari).

Citeste si Putin are un "tar al Internetului", care pune tunurile pe Google, Apple si Microsoft: Noi crestem vaca, iar ei o mulg!Ultimatum de la UE: Google trebuie sa dea explicatii despre acuzatiile antitrust legate de AndroidGoogle, probleme legale in SUA? Acuzatii grave la adresa gigantului IT, referitoare la AndroidCel mai folosit sistem de operare pentru telefoane ajunge in instanta: Cine se bate cu Google pentru Android ...citeste mai departe despre "Google face o mare concesie pentru a se pune bine cu Moscova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google intelegere Rusia Android , #Stiri Internet