Google isi retrage echipa de ingineri din Rusia

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 16:33
1598 citiri
Google isi retrage echipa de ingineri din Rusia
Foto: goodereader.com

Gigantul american in domeniul Internetului Google a anuntat vineri ca-si va transfera toti inginerii din Rusia, refuzand sa ofere vreo explicatie cu privire la aceasta decizie adoptata intr-un context de consolidare a controlului asupra Internetului de catre autoritatile de la Moscova.

Grupul californian a confirmat intr-un comunicat transmis AFP acest transfer - dezvaluit de catre site-ul de specialitate The Information -, dand asigurari ca va pastra "o echipa in Rusia pentru asistarea" utilizatorilor si clientilor locali, potrivit Mediafax.

Insa a refuzat sa faca vreun comentariu despre motivul plecarii. Presa rusa scrie ca aceasta are loc dupa modificarea legislatiei cu privire la controlul asupra Internetului.

In iulie, Vladimir Putin a promulgat o lege care obliga firmele de web - atat rusesti, cat si straine - sa stocheze datele utilizatorilor lor din Rusia in termen de doi ani.

O sursa apropiata dosarului a subliniat insa, pentru AFP, ca aceasta decizie nu este legata in mod specific de Rusia, echipe de ingineri fiind transferate in ultimii ani in afara Suediei, Finlandei si Norvegiei, si ca Google preconizeaza sa-si creasca investitiile in Rusia in 2015.

#Google retragere echipa Rusia, #echipa ingineri Google , #Stiri Internet