Google Maps te urmareste peste tot: Ce sa faci ca aplicatia sa nu-ti mai inregistreze fiecare pas

Marti, 11 Februarie 2020, ora 09:17
1168 citiri
Google Maps te urmareste peste tot: Ce sa faci ca aplicatia sa nu-ti mai inregistreze fiecare pas

Aplicatia de harti Google Maps, care a implinit de curand 15 ani, este utila in multe cazuri: iti indica traseul pe care trebuie sa-l urmezi pana in locul dorit (cu masina, pe jos ori cu mijloacele de transport in comun), iti ofera recomandari de restaurante, baruri, obiective turistice, hoteluri si iti aduce in atentie evenimente care te-ar putea interesa, printre altele. Insa exista si reversul medaliei: aplicatia iti inregistreaza cam toate locurile in care te deplasezi. Vestea buna este ca, daca vrei, o poti opri sa-ti mai colecteze astfel de date.

Maps iti retine traseele zilnice prin intermediul unei functii numite Cronologie. Google sustine ca este privata si ca doar utilizatorul o poate vedea. Intr-adevar, alti utilizatori nu au acces la informatiile de acolo, dar asta nu inseamna ca Google sta deoparte si nu iti colecteaza si gestioneaza datele respective.

Avand in vedere ca gigantul IT face o multime de bani din reclame, faptul ca ii permiti aplicatiei Maps sa inregistreze traseele tale zilnice ajuta compania sa iti afiseze reclame personalizate mai relevante (in functie de obiceiurile si locurile pe care le frecventezi), sa iti faca recomandari automate legate de naveta, precum si sa iti ofere alte informatii ce te-ar putea ajuta.

Ce contine Cronologia din Google Maps? Informatii despre locurile in care ai fost, ziua, ora si durata vizitei. De asemenea, afiseaza fotografiile facute in locurile respective si salvate in Google Foto.

Aceste lucruri pot fi utile in anumite situatii. De exemplu, daca ai uitat numele restaurantului la care ai mers in urma cu o luna sau daca ai mers la un moment pe un traseu care ti-a placut spre munte.

Dar daca nu vrei ca Google sa stie traseele tale zilnice, iata ce trebuie sa faci:

- intra in aplicatia Google Maps de pe telefon;

- acceseaza meniul din stanga-sus;

- alege optiunea Cronologia dvs.;

- acceseaza meniul din dreapta-sus si alege optiunea Setari si confidentialitate;

- alege optiunea Sterge complet istoric locatii.

Dupa ce ai urmat acesti pasi, tot istoricul legat de traseele tale va fi sters.

Iar daca vrei ca pe viitor Google sa nu mai aiba acces la datele legate de locurile in care mergi, trebuie sa mai urmezi niste pasi:

- intra in aplicatie si apasa pe fotografia ta de profil din dreapta-sus;

- alege optiunea Datele dvs.;

- alege Istoricul locatiilor;

- in caseta care iti apare trebuie sa debifezi optiunea Istoricul locatiilor

Google.

Dupa ce ai urmat acesti pasi, ...citeste mai departe despre "Google Maps te urmareste peste tot: Ce sa faci ca aplicatia sa nu-ti mai inregistreze fiecare pas" pe Ziare.com

#date google maps, #informatii google maps, #locatii google maps, #Google Maps, #Google Maps 15 ani , #Stiri Internet