Google schimba cautarea pe Internet si loveste direct in Facebook

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 20:02
2419 citiri
Google schimba cautarea pe Internet si loveste direct in Facebook

Google schimba, incepand de marti, rezultatele cautarilor realizate de utilizatorii care detin un cont pe Google Plus. Astfel, toate imaginile si comentariile celor din din reteaua sociala vor avea prioritate in rezultatele obtinute la o simpla cautare pe Google.

Rezultatele Google vor scoate in fata ci fotografiile stocate prin serviciul Picasa, scrie The Washington Post.

Astfel, diferiti oameni vor incepe sa obrina rezultate diferite in cautari, in contextul in care Google incepe sa importe continut din reteaua Google Plus, un produs menit sa concureze in fata Facebook si Twitter.

Caracteristica "Search, plus your world" se va activa incepand de marti pentru toate cautarile in limba engleza efectuate de utilizatorii inregistrati pe Google. Pentru cei care vor sa renunte permanent la acest tip de rezultat, o pot face schimband setarile din "personal preferences".

Daca noua formula va functiona asa cum se asteapta Google, rezultatele cautarilor vor include informatii pertinente adunate di contul utilizatorului. Spre exemplu, o cautare despre o echipa de fotbal va oferi rezultate care includ link-uri si comentarii despre respectiva echipa facute de oamenii din cercurile de prieteni de pe Google Plus.

Un alt exemplu: daca utilizatorul face o cautare pe Google cu numele cainelui prietenului sau de pe Google Plus, rezultatele vor include pozele postate de prieten pe Google Plus sau Picasa, cu animalul sau de companie.

#cautari google, #personalizare cautari Google, #rezultate Google Plus , #Stiri Internet