GTS Telecom a lansat sistemul de protectie contra atacurilor de tip DDoS

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 15:28
1346 citiri
GTS Telecom a lansat sistemul de protectie contra atacurilor de tip DDoS

GTS Telecom, parte a GTS Central Europe, operator ce furnizeaza servicii integrate de telecomunicatii, a lansat sistemul de protectie contra atacurilor de tip Distributed Denial of Service, a anuntat luni operatorul, potrivit NewsIn.

Acest sistem ofera protectie impotriva mai multor tipuri de atacuri, de la cele mari consumatoare de banda ale protocoalelor de retea (network layer), pana la cele mai putin consumatoare de banda, atacuri ale nivelului de aplicatii (application layer).

"Sistemul implementat de GTS Telecom in parteneriat cu Arbor Networks este unul dintre cele mai performante sisteme de protectie contra atacurilor de tip Distributed Denial of Service lansate de un operator comercial din Romania. Pe langa GTS DDoS Protector, urmeaza ca in perioada urmatoare sa lansam si alte servicii, urmarind tendintele si nevoile pietei din Romania", a declarat CEO GTS Telecom, Dan Mihaescu.

Un atac DDoS reprezinta actiunea simultana a mai multor sisteme sursa catre un singur sistem tinta, cauzand astfel imposibilitatea utilizarii serviciilor oferite de sistemul tinta de catre utilizatorii sai legitimi.

Prin utilizarea GTS DDoS Protector se detecteaza si inlatura doar traficul rau intentionat, fara a obstructiona traficul normal, asigurandu-se astfel continuitatea activitatilor.

GTS Telecom Romania are 105 angajati si a avut in 2009 o cifra de afaceri de 20 milioane euro, cu venituri operative (EBITDA) de 5,2 milioane euro.

Anul acesta, GTS Central Europe a preluat compania locala Datek, cu peste 200 de clienti companii pe piata din Romania.

Preluarea face parte dintr-o strategie de consolidare pe piata europeana demarata in 2004 si care in 2010 a adus in grupul GTS, pe langa Datek, companii precum Dial Telecom in Slovacia si Interware in Ungaria.

#atacuri, #ddos, #gts, #protectie, #sistem, #telecom , #Stiri Internet