Guvernul Dancila lucreaza la strategia nationala pentru Inteligenta Artificiala

Joi, 23 Mai 2019, ora 07:35
915 citiri

Romania se afla in proces de elaborare a primei strategii nationale in domeniul Inteligentei Artificiale, document ce va fi postat in dezbatere publica pana la finele anului 2019, a anuntat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

"Vom lucra pentru adoptarea inteligentei artificiale in conditii de siguranta in toate aspectele vietii cotidiene si economice, vom sprijini cercetarea fundamentala pentru a dezvolta o inteligenta artificiala autentica si vom realiza aceste obiective fundamentale in viitorul apropiat, punand in centrul preocuparii noastre valorile si drepturile omului.

Suntem in proces de elaborare a primei strategii nationale in domeniul Inteligentei Artificiale, care va fi postata pentru dezbatere publica pana la finele anului 2019.

In calitate de stat care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, Romania a sprijinit negocierile cu succes in cadrul Programului Europa Digitala, program ce detine o componenta de finantare dedicata adoptarii Inteligentei Artificiale (inclusiv dezvoltarii cunostintelor digitale asociate acesteia).

Nu in ultimul rand, lucram cu Comisia Europeana si cu puternicul sector IT din Romania sa potentam retelele de inovare digitala europeana cu initiative asociate Inteligentei Artificiale", a spus oficialul roman, in cadrul reuniunii Consiliului Ministerial 2019 al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de la Paris.

Dancila a uitat iar unde se afla: Suntem intr-o vizita in judetul Hunedoara. De fapt, era in Suceava (Video)Dancila iar nu stie unde e: A spus ca face summit-ul de la Iasi, la un miting electoral din Galati

Ministrul a mentionat ca Romania este ferm angajata pe drumul de tranzitie etapizata, eficace si sustenabila catre o societate sustinuta de Inteligenta Artificiala.

"Romania va adera la Recomandarile OCDE privind Inteligenta Artificiala, alaturi de cele 36 de tari membre ale organizatiei, doua state candidate si trei aspirante la statutul de membru OCDE din America Latina, in prezenta secretarului general al OCDE, Jose Angel Gurria, si a prim-ministrului Slovaciei, Peter Pellegrini - tara care detine presedintia Ministerialei OCDE.

Recomandarile OCDE privind Inteligenta Artificiala reprezinta primul instrument de cooperare interguvernamentala in domeniu, iar Romania este singura tara europeana non-membra a OCDE care adera la aceste recomandari", a spus Petrescu.

Alexandru Petrescu a participat, miercuri, la Paris, la re ...citeste mai departe despre "Guvernul Dancila lucreaza la strategia nationala pentru Inteligenta Artificiala" pe Ziare.com

#Guvern Dancila Inteligenta Artificiala , #Stiri Internet