Guvernul rus face ordine-n online: Noi reguli pentru cetatenii Federatiei

Joi, 03 Iulie 2014, ora 16:11
1531 citiri
Guvernul rus face ordine-n online: Noi reguli pentru cetatenii Federatiei
Sursa foto: Engadget

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului Rusiei, a aprobat un proiect care, daca va deveni lege, va schimba modul in care Internetul va functiona in aceasta tara.

Proiectul prevede ca datele cetatenilor rusi care utilizeaza aplicatii online vor trebui sa fie stocate pe servere din interiorul Federatiei. Cu alte cuvinte, Facebook, Google, Twitter si alte astfel de servicii online vor putea fi folosite in Rusia numai daca vor avea infrastructura in interiorul tarii, conform Engadget.

Mai mult decat atat, conform informatiilor publicate de Lenta, aceste companii vor putea transmite astfel date in afara Rusiei numai cu acordul guvernului.

In plus, proiectul de lege ofera autoritatii posibilitatea de a solicita operatorilor restrictionarea accesului la resursele de pe Internet care nu garanteaza stocarea datelor personale in Rusia.

Potrivit expertilor, adoptarea acestei legi va permite, pana la urma, blocarea accesului cetatenilor la site-uri din afara Rusiei, cum ar fi Google sau Facebook. Prin urmare, aceste companii vor trebui sa isi mute bazele de date pe servere situate in Rusia, sau sunt in pericol de a fi blocate, apreciaza Lenta.

Totusi, companiile online va avea timp pentru a se pregati, deoarece proiectul trebuie sa treaca prin mai multe etape inainte de a deveni lege.

#internet rusia, #lege internet, #legislatie Rusia internet , #Stiri Internet