Hackerii ameninta Blackberry

Joi, 11 August 2011, ora 12:15
1113 citiri
Hackerii ameninta Blackberry

Un grup de hackeri a atacat site-ul Blackberry, dupa ce compania a anuntat ca va ajuta politia sa ancheteze violentele din Marea Britanie, relateaza BBC News Online, conform Mediafax.

Grupul, denumit Team Poison, a piratat blogul oficial al Blackberry, postand un mesaj in care ameninta compania cu represalii daca preda autoritatilor date ale utilizatorilor.

Potrivit unor informatii, serviciul de mesagerie instantanee al Blackberry ar fi fost folosit de unii dintre participantii la jafurile din Marea Britanie pentru a-si planui actiunile.

Compania a promis ca va coopera cu politia si Ministerul de Interne.

Team Poison a precizat ca nu aproba atacarea unor persoane nevinovate sau mici magazine in cursul violentelor.

"Suntem toti in favoarea protestatarilor care se angajeaza in atacuri asupra politiei si Guvernului", afirma insa grupul.

Hackerii au argumentat ca, daca Blackberry preda politiei date ale utilizatorilor, ar putea fi vizate persoane nevinovate.

"Membrii nevinovati ai publicului, care se aflau in locul nepotrivit la momentul nepotrivit si detineau un Blackberry, ar putea fi acuzati fara motiv", se arata in declaratie.

Grupul de hackeri a amenintat ca va da publicitatii informatii ale angajatilor Blackberry, inclusiv nume, adrese si numere de telefon.

Legislatia britanica prevede ca politia poate cere date de telefonie mobila ale cetatenilor atunci cand aceste informatii au legatura cu activitati infractionale.

#hackeri, #blackberry , #Stiri Internet