Hackerii au usa deschisa pentru a ataca: Sute de mii de dispozitive, in pericol din cauza unei vulnerabilitati

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 12:48
1208 citiri
Hackerii au usa deschisa pentru a ataca: Sute de mii de dispozitive, in pericol din cauza unei vulnerabilitati
Foto: Arhiva Ziare.com

O echipa de experti in securitate cibernetica a descoperit o vulnerabilitate grava care ar putea afecta sute de mii de dispozitive, aplicatii si servicii.

Cu toate acestea, momentan nu se cunoaste gravitatea situatiei, arata BBC.

"Multi oameni incearca in acest moment sa-si dea seama daca e vorba despre o catastrofa sau e doar o furtuna intr-un pahar cu apa", a mentionat profesorul Alan Woodward, expert in securitatea cibernetica de la University of Surrey.

Chestiunea a ajuns la inginerii de la Google, care au colaborat cu firma producatoare de programe software Red Hat. Ei au gasit o solutie la aceasta problema. Urmatorul pas este ca producatorii de dispozitive electronice sa o implementeze la produsele lor.

Utilizatorii de Android din Romania, tinta preferata a hackerilor

Unde se gaseste vulnerabilitatea

Specialistii Google au explicat, intr-o postare pe blogul oficial, ca e vorba de o vulnerabilitate descoperita intr-un cod foarte popular, care poate fi exploatata ...citeste mai departe despre "Hackerii au usa deschisa pentru a ataca: Sute de mii de dispozitive, in pericol din cauza unei vulnerabilitati" pe Ziare.com

#dispozitive pericol hackeri, #dispozitive Internet hackeri, #vulnerabilitate hackeri, #hackeri pericol atac , #Stiri Internet