Hackerii chinezi au accesat date personale ale angajatilor federali din SUA

Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:35
1200 citiri
Hackerii chinezi au accesat date personale ale angajatilor federali din SUA

Hackeri chinezi au patruns in martie in reteaua de calculatoare a agentiei guvernamentale din SUA care pastreaza datele personale ale tuturor angajatilor federali, potrivit unor oficiali americani citati de New York Times, relateaza Reuters.

Hackerii ar fi avut ca tinta dosarele a zeci de mii de angajati care au aplicat pentru permisiunea de a accesa documente secrete, a scris cotidianul american.

Hackerii au patruns in unele din bazele de date ale Biroului pentru Managementul Personalului, inainte ca autoritatile federale sa detecteze amenintarea si sa le blocheze accesul la retea.

Nu se stie deocamdata cat de mult au patruns hackerii in sistemele agentiei, in care cei care aplica pentru permisiunea de a avea acces la documente secrete isi tin listele de contacte externe, informatii despre locurile de munca precedente si date personale.

Tensiunile dintre China si SUA sunt in prezent la un nivel ridicat.

SUA au inculpat recent cinci ofiteri de armata chinezi, acuzati ca au patruns ilegal in sistemele informatice ale unor companii americane pentru a sustrage secrete comerciale.

China si-a exprimat nemultumirea fata de aceste acuzatii si a renuntat la un grup de lucru bilateral privind securitatea cibernetica.

China si SUA au inceput miercuri, la Beijing, discutiile anuale incluse in asa-numitul Dialog Strategic si Economic, ce ar urma sa se concentreze pe securitatea cibernetica, disputele maritime, cursul de schimb din China si un tratat privind investitiile.

#hackeri chinezi, #angajati federali SUA, #hackeri chinezi SUA , #Stiri Internet