Un hacker temut a trecut de partea FBI-ului: A oprit peste 300 de atacuri informatice

Marti, 27 Mai 2014, ora 10:50
1215 citiri
Un hacker temut a trecut de partea FBI-ului: A oprit peste 300 de atacuri informatice
Foto: The Guardian

Hackerul "Sabu", cunoscut pentru faptul ca intra in conturile bancare si casutele de mail ale celebritatilor, a ajutat FBI-ul sa ii aresteze mai multi prieteni hackeri si sa opreasca mai mult de 300 de cyber-atacuri in cei trei ani de cand a inceput sa "tradeze".

Potrivit unor documente ale Guvernului SUA, activitatea lui Hector Monsegur "s-a dovedit extrem de valoroasa si productiva". Monsegur utiliza pseudonimul "Sabu" si era membru al grupurilor Anonymous si LulzSec, arata CNN.

El s-a recunoscut vinovat pentru acuzatiile de furt de identitate si frauda cu carti de credit si urmeaza sa primeasca o sentinta marti. Monsegur ar putea primi o pedeapsa de 26 de ani de inchisoare din cauza atacurilor sale informatice care au produs pagube de 2,5 milioane de dolari, insa Guvernul american va fi iertator si nu va cere o alta pedeapsa in afara celei de 7 luni pe care a executat-o deja.

Procurorii americani au dezvaluit ca munca sa in slujba FBI a ajutat la respingerea atacurilor ...citeste mai departe despre "Hackerul "Sabu", de mana cu FBI: Atacuri asupra site-urilor armatei SUA, NASA, respinse" pe Ziare.com

#Sabu Monsegur hacker Anonymous, #hacker trador agent FBI, #Sabu Monsegur hacker informator , #Stiri Internet