Incepand de azi, proprietarii domeniilor ".ro" trebuie sa achite taxa anuala de mentenanta

Joi, 01 Martie 2018, ora 12:18
1087 citiri
Incepand de azi, proprietarii domeniilor ".ro" trebuie sa achite taxa anuala de mentenanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de azi, detinatorii de domenii ".ro" trebuie sa achite contravaloarea serviciului de mentenanta pentru perioada dorita, de minim un an si maxim 10 ani, tariful practicat de registrul de domenii ".ro" fiind de 6 euro pe an, fara TVA.

Valoarea a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.

Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti va fi de 12 euro pe an, plus TVA, potrivit RoTLD.

Data de expirare a domeniilor ".ro" se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere cel putin 5 ani de mentenanta.

Domeniile ".ro" erau printre putinele care nu aveau taxa anuala de mentenanta, insa incepand de azi, proprietarii domeniilor trebuie sa achite taxa de 6 euro/an.

Bineinteles, opiniile privind aceasta masura s-au impartit in doua: cei care au criticat introducerea taxei anuale, dar si cei care au fost pro.

Cei care s-au opus taxei au invocat exprimarea nefericita folosita in momentul inregistrarii unui domeniu, care te anunta ca il ai "pe viata".

De cealalta parte, au existat si oamenii care s-au bucurat la auzul vestii, pentru ca daca o persoana nu isi achita taxa anuala, domeniul expira si poate fi inregistrat de oricine, daca vechiul proprietar nu vrea sa il reinnoiasca. ...citeste mai departe despre "Incepand de azi, proprietarii domeniilor ".ro" trebuie sa achite taxa anuala de mentenanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata domenii ro, #pret proprietari domenii ro , #Stiri Internet