Infringement impotriva Romaniei

Marti, 19 Iulie 2011, ora 14:59
1307 citiri
Infringement impotriva Romaniei

Romania este amenintata cu declansarea procedurilor de infringement din cauza intarzierilor in implementarea legislatiei europene in domeniul telecomunicatiilor, precizeaza Mediafax.

CE a cerut oficial informatii de la cele 20 de state UE, care nu au anuntat, inca, masuri de implementare integrala in legislatia nationala a noilor reglementari europene, pana la termenul limita, 25 mai, se arata intr-un comunicat al Comisiei. 

Statele vizate sunt: Romania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia si Spania.

Comisia nu a precizat ce modificari trebuie sa adopte fiecare stat pentru a evita o noua etapa a procedurii de infringement.

Reglementarile care trebuie introduse ofera companiilor si consumatorilor noi drepturi in privinta telefoanelor, serviciilor mobile si accesului la internet.

Acestea includ dreptul clientilor de a se transfera la alt operator fara a schimba numarul de telefon, dreptul la mai multa claritate in privinta serviciilor si o protectie mai buna pentru datele personale online, arata Comisia, referindu-se la cele 20 de state.

Totodata, noi atributii de supraveghere pentru CE si de reglementare pentru Organismul Autoritatilor Europene de Reglementare pentru Comunicatii Electronice vor crea mai multa siguranta in privinta reglementarilor si vor ajuta operatorii telecom sa se dezvolte pe o piata paneuropeana, noteaza CE.

Majoritatea celor 20 de tari au instiintat Comisia ca au implementat unele masuri, dar doar sapte state au notificat adoptarea integrala a noilor reglementari, potrivit sursei citate.

#infringement, #legi telecom, #romania , #Stiri Internet