Intalnire importanta pentru viitorul Internetului. Se legitimeaza cenzura?

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 11:33
2066 citiri
Intalnire importanta pentru viitorul Internetului. Se legitimeaza cenzura?

Un summit important cu privire la guvernanta Internetului va avea loc in decembrie, actori precum Rusia, China, Statele Unite ale Americii, dar si Google incercand sa isi impuna propriile puncte de vedere.

Evenimentul va fi organizat de Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UTI), un organism al ONU, in perioada 3-14 decembrie, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, scrie Le Monde.

Scopul summit-ului este revizuirea regulamentului UTI, care stabileste principiile generale pentru garantarea liberei circulatii a informatiilor in lume. Ultima revizuire a regulamentului a avut loc in 1988, cu mult inainte de extinderea la nivel mondial a Internetului.

Cu cateva zile inainte de aceasta intrunire, mai multe tari incearca sa-si impuna propriile viziuni cu privire la guvernanta mondiala a Internetului. Potrivit unor informatii publicate de presa de specialitate, Rusia a cerut ca "statele membre sa aiba dreptul suveran de a gestiona Internetul pe teritoriul lor national, precum si de a gestiona numele de domenii nationale", prin centralizarea controlului la nivelul ONU potrivit unui document obtinut de CNET.

Citeste mai multe despre Intalnire importanta pentru viitorul Internetului. Se legitimeaza cenzura? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cenzura internet, #summit Internet, #libertate Internet Google , #Stiri Internet