Inteligenta artificiala castiga tot mai mult teren. In cat timp vor baga robotii omenirea in somaj?

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 08:27
1308 citiri
Inteligenta artificiala castiga tot mai mult teren. In cat timp vor baga robotii omenirea in somaj?
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu fiecare an ne apropiem mai mult de momentul in care vom convietui cu robotii. Visul unora si cosmarul apocaliptic al altora, inteligenta artificiala, ca vrem sau nu, este prezenta tot mai mult in vietile noastre din ce in ce mai dependente de tehnologie.

Si cum 2015 este aproape de final, sa ne uitam putin in urma la cum au castigat robotii teren in lunile ce au trecut si cu ce viteza ne indreptam spre cel mai ironic paradox al existentei noastre - acela in care ceea ce omul creeaza inlocuieste...omul.

2015 a fost fara indoiala un an in care numarul locurilor de munca preluate de roboti a crescut. La inceputul anului, a facut valva hotelul din Japonia care a inlocuit oamenii cu roboti. 10 androizi au fost "angajati" sa intampine oamenii la receptie, sa care bagajele oaspetilor sau sa se ocupe de curatenie.

Chiar daca Hann-na Hotel se traduce prin "hotelul ciudat", daca aici functioneaza, se ridica automat intrebarea daca in viitor nu o sa ni se para bizar ca personalul ...citeste mai departe despre "Inteligenta artificiala castiga tot mai mult teren. In cat timp vor baga robotii omenirea in somaj?" pe Ziare.com

#inteligenta artificiala somaj, #roboti inlocuiesc oameni munca , #Stiri Internet