Internetul industrial poate aduce 2,2 trilioane euro la PIB-ul european

Luni, 01 Iulie 2013, ora 15:21
1636 citiri
Internetul industrial poate aduce 2,2 trilioane euro la PIB-ul european

O retea globala deschisa care conecteaza oameni, date si echipamente, ar putea adauga 2,2 trilioane euro la PIB-ul european pana in anul 2030, conform unui raport GE, in care este evidentiat potentialul impact economic si de afaceri al internetului industrial in Europa.

Internetul industrial va permite eliminarea risipei de timp si resurse valorand miliarde de euro, in principalele industrii europene, datorita asocierii dintre echipamentele conectate la internet, diagnosticare produse, software si analitica, astfel incat operatiunile companiilor sa fie mai eficiente, mai proactive, predictive si automatizate in mod strategic.

Raportul GE subliniaza oportunitatile deosebite pe care le ofera internetul industrial si dezvaluie nivelul actual al risipei in principalele sectoare europene.

In 2012, in UE s-au cheltuit peste 1,3 trilioane euro in sectorul medical, iar o reducere de 1% a ineficientelor clinice si de operatiuni ar insemna echivalentul unor economii de 11 miliarde euro in urmatorii 15 ani.

De asemenea, o economie de 1% generata de internetul industrial din productia de energie pe baza de gaze naturale ar insemna o economie a costurilor de combustibil de 11 miliarde euro in Europa in urmatorii 15 ani, potrivit companiei.

Economii de sapte miliarde de euro la costurile de combustibil din urmatorii 15 ani, datorita interneului industrial

Sectorul european de companii aeriene comerciale cheltuieste aproximativ 35 miliarde de euro pe an pe combustibil aviatic, iar o economie de 1% generata de tehnologiile internetului industrial s-ar reflecta in economii de aproape sapte miliarde in ceea ce priveste costurile de combustibil in 15 ani.

Nu in ultimul rand, o reducere de 1% a cheltuielilor de capital de explorare si productie si o reducere a cheltuielilor de 1% in domeniul transportului feroviar ar putea determina economii de 7 miliarde euro, respectiv 4,5 miliarde de euro in urmatorii 15 ani in Europa.

Cele 2,2 trilioane de euro pe care i-ar putea genera internetul industrial reprezinta aproape un sfert din dimensiunea actuala a economiei zonei euro.

Pentru a realiza potentialul internetului industrial, Carta Alba a GE subliniaza necesitatea unui cadru de politici solid al guvernelor europene care sa permita libera circulatie a datelor intr-un mediu sigur si fiabil, fara norme si standarde diferite pentru fiecare tara si set de date.

#internet industrial, #PIB european, #sector european companii aeriene, #sector medical , #Stiri Internet