Internetul la viteze 5G a ajuns in Europa

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 21:40
1257 citiri
Internetul la viteze 5G a ajuns in Europa
Foto: Ziare.com

Unul dintre cele mai mici state din lume urmeaza sa fie primul stat european care va avea Internet la viteze 5G.

Este vorba despre San Marino, iar anuntul a fost facut in aceste zile de Telecom Italia (TIM), printr-un comunicat de presa, relateaza Sputnik News.

Memorandumul semnat de TIM si de Guvernul Republicii San Marino a demarat faza operationala a proiectului privind lansarea retelei 5G in toata tara.

Internetul la viteze 5G va fi disponibil in centrul istoric, iar reteaua se va concentra si pe sistemul de ingrijire medicala, robotica si transport public.

La infrastructura se va lucra pana la sfarsitul anului 2017, iar testarea serviciului se va face la inceputul anului viitor, potrivit companiei italiene de telecomunicatii. Seful departamentului de Tehnologie de la TIM, Giovanni Ferigo, spune ca San Marino va fi proiectat astfel in viitor inaintea unor tari precum Japonia si Coreea de Sud.

Alegerea statului liliputan, de doar 61,2 kilometri patrati, a fost favorizata de geografie si de numarul mic de obstacole legale si administrative. San Marino are nu doar o suprafata mica, dar si un teritoriu compact, de cativa kilometri de la o granita la alta.

"Cursa inarmarii" pentru implementarea 5G a inceput deja in toata lumea. Teste au avut loc pana acum, in acest an si anul trecut, in Rusia, China si Norvegia.

Retelele 5G ar urma sa furnizeze Internet wireless la viteze de pana la 40 de ori mai mari decat 4G. ...citeste mai departe despre "Internetul la viteze 5G a ajuns in Europa" pe Ziare.com

#Internet 5G Europa, #prima tara viteza 5G, #San Marino Internet 5G , #Stiri Internet