Intracom Telecom deruleaza un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 15:15
993 citiri
Intracom Telecom deruleaza un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA

Intracom Telecom, un furnizor global de solutii si sisteme de telecomunicatii, operand in Romania prin Intrarom, a anuntat joi semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participa la proiectul EWISA (AVERTISMENT TIMPURIU PENTRU CRESTEREA GRADULUI DE CONSTIENTIZARE A SITUATIILOR).

Proiectul este cofinantat de UE, ca parte a celui de-al 7-lea Program-cadru de cercetare si dezvoltare, pentru furnizarea serviciilor de cercetare in domeniul securitatii pentru frontierele terestre. Finalizarea proiectului este prevazuta a fi pana la sfarsitul lunii mai 2019.

O solutie de supraveghere a frontierelor terestre a fost solicitata de EWISA, in baza conceptul de solutii integrate unificate pentru frontierele externe ale UE, bazate pe tehnologia corelarii datelor provenite de la senzori eterogeni, inclusiv tehnologiile de achiziie video, generand rapoarte de analiza inteligenta.

Solutia va fi implementata, testata si evaluata in cele patru zone ale proiectului (Grecia, Finlanda, Romania si Spania).

Intracom Telecom si-a asumat raspunderea pentru provizionarea unei noi solutii legata de imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor in ceea ce priveste problemele de securitate pe teme de interes european comun.

Proiectul va evalua solutia tehnologica si flexibilitatea acesteia de a integra noile capabilitati in infrastructura actuala si pentru a spori inteligenta solutiilor de supravegherea video.

Dl Nikolaos Velentzas, Director General Adjunct al Departamentului de Servicii al Intracom Telecom, a declarat: "Este o mare onoare pentru noi sa fim selectati ca fiind unul dintre cei mai capabili actori in furnizarea unei solutii tehnologice avansate care sa fie evaluata de UE si implementata in patru tari. Folosind cei 40 de ani de experienta acumulata in domeniul telecomunicatiilor si ICT precum si implicarea noastra semnificativa in alte programe-cadru ale UE, ne-am angajat sa oferim o solutie inovatoare de securitate si supraveghere a frontierei nu numai pentru Europa, ci si pentru restul lumii".

Despre Intrarom

Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, si-a consolidat in mod constant pozitia de vendor important al pietei de telecomunicatii din Romania, si in prezent are aproximativ 275 de angajati si o suprafata industriala totala de 33.000 mp.

Sustinuta de o infrastructura solida care are la baza o investitie de 24 milioane de euro, experienta companiei acopera urmatoarele linii de business: sol ...citeste mai departe despre "Intracom Telecom deruleaza un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA" pe Ziare.com

#Intracom Telecom proiect EWISA , #Stiri Internet