Inventatorul WWW: Stirile false si discursurile pline de ura de pe retele par sa scape de sub control

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 14:45
1162 citiri
Inventatorul WWW: Stirile false si discursurile pline de ura de pe retele par sa scape de sub control
Foto: Facebook Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a declarat, intr-un interviu acordat BBC, ca o disciplina numita stiinta web, la aparitia careia a contribuit, poate fi de folos in rezolvarea problemei stirilor false publicate pe internet, prin concentrarea asupra modului in care sunt construite serviciile web, informeaza bbc.com.

Tim Berners-Lee a spus ca timp de 20 de ani a crezut ca era necesar doar ca internetul sa fie deschis, sa existe neutralitate si sa nu existe spionaj.

Insa, in ultima vreme, a observat cat rau pot face oamenii pe retelele de socializare, unde stirile false si discursurile pline de ura par sa scape de sub control.

"Lucrurile false tind sa se propage mai mult decat adevarul si, intr-un fel, poate ca ura tinde sa se propage in unele cazuri mai mult decat iubirea", a spus el.

Tim Berners-Lee a adaugat ca felul in care sunt construite reteaua de publicitate a Google, sistemele de Like-uri ale Facebook si redistribuiri de continuturi pe Twitter poate avantaja comportamentul rau si distructiv. Prin ajustarea acelor functii, mediul online poate scapa de aceste probleme.

Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web (WWW) in 1989, in timp ce lucra la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare).

Laboratorul CERN se afla la cativa kilometri de Geneva, la granita dintre Franta si Elvetia.

Reteaua a fost initial conceputa si dezvoltata pentru a asigura nevoia de partajare automatizata de informatii intre savantii de la universitatile si institutele de cercetare.

Apoi, acea retea s-a deschis catre publicul larg pe 23 august 1991.

Tim Berners-Lee s-a nascut la Londra pe 8 iunie 1955. Parintii lui au fost unii dintre primii savanti din industria computerelor. In prezent, el este presedintele World Wide Web Consortium, un organism care supragheaza dezvoltarea si imbunatatirea internetului, dar si protejarea libertatii de circulatie a informatiei online. ...citeste mai departe despre "Inventatorul WWW: Stirile false si discursurile pline de ura de pe retele par sa scape de sub control" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tim Berners Lee stiri false, #pericole Internet Tim Berners Lee , #Stiri Internet