iPhone X contra Samsung Galaxy Note 8: Care e mai bun?

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 07:05
1506 citiri
iPhone X contra Samsung Galaxy Note 8: Care e mai bun?
Foto: PC Mag

Chiar daca nu esti pasionat de gadget-uri, cu siguranta ai auzit de lansarea celor mai noi modele de iPhone-uri, chit ca te-ai "lovit" de ele in newsfeed-ul tau de Facebook.

Daca ai o suma frumusica de bani si vrei sa iti cumperi un model de ultima generatie, vom incerca sa te ajutam sa alegi intre iPhone X (telefonul aniversar si varful de gama al Apple, lansat alaturi de "clasicele" iPhone 8 si iPhone 8 Plus) si principalul sau rival, Samsung Galaxy Note 8.

PC Mag a facut o comparatie intre aceste doua dispozitive.

Design, dimensiuni si functii

Dimensiunile lui Samsung Galaxy Note 8 sunt 162,5 x 74,8 x 8,6 mm si cantareste 195 de grame, in timp ce display-ul se "intinde" si pe maginile telefonului.

Pe de alta parte, iPhone X e putin mai mic: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm si cantareste 174 de grame.

Niciunul dintre cele doua telefoane nu au butoane pe partea frontala. Acest lucru inseamna ca Apple a renuntat la senzorul de amprenta pentru deblocarea telefonului si l-a inlocuit cu cel pentru recunoastere faciala.

Pe de alta parte, Galaxy Note 8 are senzor de amprenta, numai ca e amplasat in partea din spate.

In sfarsit, Apple a adoptat incarcarea wireless pentru iPhone X. Numai ca aceasta tehnologie e deja folosita de cei de la Samsung din 2015 incoace.

Mai mult, telefonul companiei din Cupertino nu are jack pentru casti, spre deosebire de rivalul sud-coreenilor.

Ambele dispozitive sunt rezistente la apa si la praf, doar ca Note 8 are certificare IP68, ceea ce inseamna ca poate fi scufundat la un metru adancime pentru cel mult 30 de minute. iPhone X nu rezista atat (are certificare IP67).

Nu in ultimul rand, Note 8 vine la pachet cu un stylus, numit S Pen.

Ecran

Inca un aspect la care Apple urmeaza trendul pietei este ca iPhone X are ecran edge-to-edge, adica ocupa aproape in totalitate partea frontala a telefonului. Aceasta "smecherie" estetica e folosita de ceva vreme de companiile rivale si (evident) se regaseste si la Note 8.

Si ca tot a venit vorba de telefonul celor de la Samsung, acesta are un display OLED cu diagonala de 6,3 inci, o rezolutie de 2.960 x 1.440 de pixeli, ceea ce se traduce intr-o densitate de 570 de pixeli per inch.

iPhone X este primul telefon Apple cu ecran OLED (mai bun decat cel folosit pana acum, LED, cand vine vorba de contrast si caltatea imaginii, dar costurile de productie sunt mai mari). Are o digonala de 5,8 inci, o rezolutie de 2.436 x 1.125 pixeli si o densitate de 458 de pixeli per... citeste mai departe despre "iPhone X contra Samsung Galaxy Note 8: Care e mai bun?" pe Ziare.com

#iPhone X Samsung Galaxy Note 8, #comparatie iPhone X Note 8 , #Stiri Internet