Japonia a inceput o campanie antipiraterie pe Internet impotriva a 300 de site-uri

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 15:33
1025 citiri
Japonia a inceput o campanie antipiraterie pe Internet impotriva a 300 de site-uri

Guvernul japonez impreuna cu producatorii de benzi desenate si desene animate au inceput miercuri o campanie antipiraterie cerand unui numar de aproximativ 300 de operatori de site-uri pirat sa stearga in urmatoarele cinci luni continuturile care au incalcat dreptul de proprietate, informeaza agentia nipona Kyodo.

Proiectul, vizand impunerea legii in domeniul pirateriei, are drept tinta circa 580 de benzi desenate si elemente de animatie care au fost copiate ilegal.

Ministerul Economiei, Comertului si Industriei din Japonia a mentionat ca, in cazul in care operatorii nu raspund solicitarii de a sterge informatiile piratate, se va recurge la masuri legale.

Site-urile vizate sunt situate in mai multe tari, incluzand China si Coreea de Sud, precizeaza Kyodo.

Un sondaj realizat de guvern in 2012 a aratat ca pierderile financiare produse de piraterie industriilor japoneze in patru mari orase din China - Beijing, Shanghai, Guangzhou si Chongqing - sunt estimate la aproximativ 560 de miliarde de yeni in fiecare an.

Intr-o incercare de eradicare a pirateriei, initiatorii actiunii au lansat, de asemenea, un site care ofera link-uri spre continuturi de benzi desenate si filme de animatie japoneze populare in strainatate. In prezent, site-ul ofera link-uri catre aproximativ 220 de produse si numarul va creste pe parcurs. URL-ul site-ului este http://manga-anime-here.com.

#campanie antipiraterie site Japonia, #operatori site pirat, #piraterie internet , #Stiri Internet