Kaspersky avertizeaza: Trebuie sa ne pregatim pentru un atac cibernetic catastrofal

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 21:29
1101 citiri
Kaspersky avertizeaza: Trebuie sa ne pregatim pentru un atac cibernetic catastrofal
Foto: Arhiva Ziare.com

Lumea trebuie sa se pregateasca pentru a face fata unui posibil atac terorist cibernetic cu consecinte catastrofale, avertizeaza Eugene Kaspersky, patronul companiei de securitate informatica rusesti Kaspersky Lab.

"Poate fi vorba despre atacuri asupra matricei Sistemului Interconectat al unei tari, care sa paralizeze sistemele de control ale traficului aerian sau sa vizeze centralele nucleare; este doar o chestiune de timp", a subliniat Kaspersky intr-un interviu acordat pentru agentia EFE.

In ultimii ani, a crescut numarul acestui nou tip de atacuri, ce pot fi conduse atat de grupari teroriste, cat si de organizatii mafiote sau alte grupari infractionale, astfel ca la nivel international se impune o sporire a masurilor de securitate cibernetica, a indicat expertul rus in interviul acordat in timpul unei reuniuni a analistilor de securitate cibernetica din America Latina, organizata de compania sa in Chile.

El a amintit atacul cibernetic rusesc executat in anul 2007 asupra ...citeste mai departe despre "Kaspersky avertizeaza: Trebuie sa ne pregatim pentru un atac cibernetic catastrofal" pe Ziare.com

#atac cibernetic, #avertisment kaspersky lab, #securitate cibernetica , #Stiri Internet