Kaspersky Lab intentioneaza sa consolideze securitatea cibernetica a SUA

Joi, 16 Mai 2013, ora 10:59
1536 citiri
Kaspersky Lab intentioneaza sa consolideze securitatea cibernetica a SUA

Compania rusa Kaspersky Lab, lider in domeniul software antivirus, si-a anuntat intentia de a deschide un birou la Washington (SUA) in ideea ca guvernul american sa devina unul din clientii sai permanenti, dupa cum a declarat miercuri fondatorul si directorul-executiv al acestei companii de software, Evgheni Kaspersky, vorbind la o conferinta internationala privind securitatea cibernetica in Statele Unite ale Americii.

In prezent, produsele Kaspersky Lab pentru calculatoarele personale sunt larg reprezentate pe piata americana, dar societatea ar dori sa se extinda cu programe pentru departamentele si agentiile federale, arata Rbc tv.

Guvernul Statelor Unite este considerat drept unul dintre cel mai mari utilizatori mondiali de sisteme de protectie impotriva virusilor, spamului si impotriva atacurilor cibernetice.

Cu toate acestea, executivul de la Washington manifesta neincredere fata de programele software din alte tari, inclusiv din Rusia, suspectand ca acestea ar putea fi utilizate de serviciile secrete in scopuri de spionaj si atacuri cibernetice.

Kaspersky a dat asigurari guvernului SUA ca produsele companiei sale nu vor fi in niciun caz utilizate in astfel de scopuri ascunse, afirmand ca intelege ca va trebui sa probeze prin fapte si nu doar prin vorbe acest lucru.

"Daca increderea fata de companiile americane din acest domeniu este de 100%, noi va trebui sa actionam in asa fel incat increderea fata de noi sa fie de 200%", a afirmat Kaspersky, indicand ca pentru biroul companiei sale din Washington are de gand sa atraga experti locali, care vor dezvolta si testa programe de securitate cibernetica in Statele Unite.

Kaspersky Lab si-ar dori sa isi extinda prezenta pe piata americana prin sisteme de securitate destinate infrastructurii vitale, inclusiv reteaua de electricitate si de apa, precum si intreprinderi industriale. Prima versiune a unui astfel de program este aproape gata pentru testare in Rusia, a spus el.

Kaspersky si-a exprimat de asemenea speranta ca, in timp, software-ul proiectat de firma sa pentru industrie si infrastructura se va ridica la o treime din productia totala a companiei sale. In genere, pe piata de software antivirus pentru computerele personale se remarca in ultimul o suprasaturare, iar producatorii trebuie sa gaseasca noi nise.

Cu toate acestea, Evgheni Kaspersky a spus ca a incheiat anul financiar 2012 pe plus. In 2011, compania sa inregistrase un profit de 612 milioane de dolari. In SUA, compania rusa de software are un birou in orasul Woburn (statul Massachusetts) si un laborator in laborator in Seattle (statul Washington).

#Kaspersky Lab securitate SUA, #afaceri Kaspersky Lab SUA, #securitate cibernetica firme , #Stiri Internet