La 400 de ani de la moartea lui Shakespeare: Aplicatie inedita pentru iPad

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 19:07
853 citiri
La 400 de ani de la moartea lui Shakespeare: Aplicatie inedita pentru iPad
Foto: Facebook/Ian McKellen

De sambata cand se implinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, este disponibila o aplicatie mobila menita sa ii faca opera mai accesibila publicului larg.

Proiectul cuprinde de fapt 37 de aplicatii, cu tot atatea piese ale lui Shakespeare, prima fiind "Furtuna", ultima opera a scriitorului.

Nu este teatru, dar nu este nici o simpla versiune digitala: in jumatatea superioara a ecranului apar actori care recita textul in fata camerei, fara costume sau decoruri, in timp ce dialogurile apar in partea inferioara.

Se pot face pauze pentru accesarea unor note si comentarii, in functie de nivelul dorit (scoala, liceu sau universitate), transmite AFP.

"Nu este un spectacol. Purtam hainele noastre, actorii nu interactioneaza intre ei, ci cu dumneavoastra, persoana aflata de cealalta parte a aplicatiei", a spus actorul Ian McKellen, vineri, la British Film Institute din Londra, la lansarea aplicatiei.

"Shakespeare nu voia ca dumneavoastra sa ii cititi piesele, ci ...citeste mai departe despre "La 400 de ani de la moartea lui Shakespeare: Aplicatie inedita pentru iPad" pe Ziare.com

#aplicatie mobila Shakespeare , #Stiri Internet