Legea Big Brother revine: Problemele vechi ale unei legislatii noi

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11:40
1058 citiri
Legea Big Brother revine: Problemele vechi ale unei legislatii noi
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorii au adoptat luni modificarile la Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cunoscuta ca Legea Big Brother.

Initiativa legislativa aprobata de Senat a fost semnata de liderii politici in mai 2015, la initiativa presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce precedenta tentativa de legiferare a fost impiedicata de Curtea Constitutionala.

Proiectul va fi trimis la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Ce s-a schimbat

Potrivit modificarilor adoptate luni, autoritatile vor avea acces la date doar la solicitarea instantelor sau al organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, dar cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii.

De mentionat ca proiectul de lege se refera la datele de trafic ale abonatilor si utilizatorilor, nu la continut. Vechiul proiect de lege, respins de CCR, nu continea referiri ...citeste mai departe despre "Legea Big Brother revine: Problemele vechi ale unei legislatii noi" pe Ziare.com

#lege big brother revine, #lege Big Brother , #Stiri Internet