Limba chineza va domina Internetul

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 16:29
2253 citiri
Limba chineza va domina Internetul

Avand in vedere ca Internetul este o creatie americana, pare de la sine inteles ca engleza sa fie cea mai folosita limba in acest mediu. Totusi, multumita numarului de utilizatori chinezi, care creste de la an la an, engleza ar putea pierde suprematia in fata limbii chineze in urmatorii 5 ani, informeaza Discovery News.

In 2010, China a inregistrat 440 de milioane de utilizatori de Internet, cu 36 de milioane mai multi fata de anul anterior.

In comparatia, SUA are numai 220 de milioane de utilizatori.

In acest moment, din cele 2 miliarde de utilizatori, 537 de milioane vorbesc limba engleza, in timp ce 444 de milioane au ca limba principala, chineza.

Potrivit unor date publicate de Internet World Stats, rata de penetrare a Internetului in randul vorbitorilor de engleza este de 42%.

In randul celor care vorbesc limba asiatica, rata este de numai 32,6%, ceea ce lasa mai mult loc de expansiune, in viitorul apropiat.

Guvernul chinez are o politica agresiva de incurajare a folosirii limbii chineze. Toate cuvintele straine folosite in publicatiile chineze trebuie sa fie insotite de traducere.  

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #internet, #limba chineza, #utilizatori , #Stiri Internet