Locul ideal pentru spalat bani: internetul

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 13:31
1952 citiri
Locul ideal pentru spalat bani: internetul

Cum ar fi daca oamenii ar folosi internetul pentru a crea un nou tip de bani, care sa nu implice guverne si banci centrale, si care sa poata fi folositi in mod anonim, ca si banii cash? 

Aceasta este ideea care a stat in spatele crearii Bitcoin, o moneda virtuala care a atras atentia pasionatilor de computere, a speculatorilor financiari dar si a traficantilor de droguri.

Pentru prima oara, poti cumpara orice de pe internet fara sa-ti lasi informatiile de pe cardul de credit sau contul bancar, absolut fara urma.

Sute de comercianti accept Bitcoins pentru carti, computere si servicii profesionale. Moneda poate fi schimbata in putine alte valute, iar pretul ei fluctueaza pe baza cererii.

Cu putin timp in urma, un Bitcoin se vindea cu mai putin de un dolar. Acum, costa nu mai putin de 18 dolari.

Ce este Bitcoin?

Practic, Bitcoin-ul este o bucata de cod criptat care poate fi transferat via internet si tinut intr-un portofel digital.

Conceptul a fost propus de un hacker Satoshi Nakamoto, care a publicat un material in care a descris felul in care internetul ar putea usura crearea unei "criptovalute".

Un senator american a vorbit recent despre cea mai simpla metoda de a spala bani, referindu-se la Bitcoin, dupa ce a aflat despre un depozit online unde vanzatorii furnizau o incredibila gama de lucruri ilegale, de la marijuana la ecstasy. Plata se facea numea cu Bitcoin.

In acest moment, sunt 6,5 milioane de Bitcoin in circulatie. Masa monetara este controlata prin algoritmi.

Unii cumpara Bitcoin, in speranta ca se va pastra trendul de intarire a monedei virtuale.

Cel mai bogat in Bitcoin are 300.000 de astfel de monede, care valoreaza in acest moment 6 milioane de dolari, potrivit unui consultant citat de Newsweek.

Aceste spune ca Bictoin va elibera oamenii de sub tirania intermediarilor - bancile, companiile de credit, cele specializate in transfer de bani.

Altii sunt atrasi de posibilitatea de imbogatire rapida oferita de cursul Bitcoin - dolar.

Totusi, investitiile in Bitcoin sunt riscante. Nu stii cine fixeaza cursul, si nu poti sti sigur ca intr-o zi acei oameni nu se vor decide ca e timpul sa plece cu banii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #bitcoin, #internet, #spalare bani, #valuta , #Stiri Internet