Lovitura colosala a hackerilor: Datele a 50 de milioane de turci, inclusiv Erdogan, au ajuns pe Internet

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 11:13
1457 citiri
Lovitura colosala a hackerilor: Datele a 50 de milioane de turci, inclusiv Erdogan, au ajuns pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii sustin ca au avut acces la datele personale care apartin la 50 de milioane de cetateni turci si ca le-au postat in mediul online, in cadrul unei ample brese in sistemul de securitate, care ar putea pune intr-o situatie delicata Guvernul de la Ankara.

Daca informatiile se vor confirma, aceasta ar fi una dintre cele mai mari scurgeri de date personale - sustin expertii-, care ar expune efectiv doua treimi din populatia Turciei riscului de frauda si furt de identitate, relateaza cotidianele Haaretz, The Telegraph si The Guardian.

Agentia de presa Associated Press, preluata de The Telegraph, a relatat ca verificarile pe care le-a efectuat au confirmat partial informatia.

Motivul pentru care Politia turca a platit sute de mii de euro unor hackeri italieni

Datele personale respective, printre care numarul de identitate national, data nasterii, adresa si numele parintilor, au fost postate online pe un fisier descarcabil cu o capacitate de 6,6 GB.

Printre respectivele ...citeste mai departe despre "Lovitura colosala a hackerilor: Datele a 50 de milioane de turci, inclusiv Erdogan, au ajuns pe Internet" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri date turci Internet, #hackeri date Erdogan Internet, #hackeri date personale turci , #Stiri Internet