Lovitura de proportii data de hackeri: Au furat si scos la vanzare baza de date a unui gigant IT

Sambata, 26 Martie 2016, ora 08:58
1178 citiri
Lovitura de proportii data de hackeri: Au furat si scos la vanzare baza de date a unui gigant IT
Foto: Arhiva Ziare.com

Criminali cibernetici au accesat si au copiat ilegal date de la o companie a gigantului american in telecomunicatii Verizon, punand informatiile la vanzare in mediul online.

Potrivit The Verge, care il citeaza pe jurnalistul american Brian Krebs, datele respective au fost furate de la Verizon Enterprise Solutions, o divizie de afaceri a gigantului Verizon care ofera servicii IT pentru companii mari, dar care la randul sau este solicitata des sa se ocupe de accesari ilegale mari ale unor baze de date.

Nu scapam de hackeri nici la medic: Infractorii ar putea sa le faca pacientilor un rau fizic

Informatiile despre 1,5 milioane de clienti persoane juridice au fost puse la vanzare in aceasta saptamana in mediul online, pe un forum. Intreaga baza de date a fost pusa la vanzare pentru 100.000 de dolari de un membru marcant al unui forum de criminalitate cibernetica. Hackerul respectiv, care a dorit intial sa vanda baza de date pe bucati la pretul de cate 10.000 de dolari pentru ...citeste mai departe despre "Lovitura de proportii data de hackeri: Au furat si scos la vanzare baza de date a unui gigant IT" pe Ziare.com

#hackeri vanzare baza date Verizon , #Stiri Internet