Masina de serviciu poate fi urmarita de sef prin GPS - Ce drepturi ai si ce amenzi pot fi date

Luni, 11 Iulie 2016, ora 07:50
946 citiri
Masina de serviciu poate fi urmarita de sef prin GPS - Ce drepturi ai si ce amenzi pot fi date
Foto: Arhiva Ziare.com

Masina de serviciu este un mare plus la job. Ai tot timpul la indemana un mijloc de transport, firma iti deconteaza multe dintre alimentarile la benzinarie, iar tu nu trebuie sa-ti bati capul cu actele si reviziile.

Insa seful te poate urmari. Mai exact, conducerea companiei poate obtine acces la datele GPS ale automobilului. Cel mai adesea, motivul invocat este "apararea fata de un eventual furt".

Insa cum afli daca te urmareste seful? Poate face asa ceva pe sest? Ce drepturi ai?

Angajatorul care doreste sa recurga la utilizarea unui astfel de sistem de localizare geografica intra sub incidenta Legii nr. 677/2001, au explicat reprezentantii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru Ziare.com.

Prelucrarea datelor cu caracter personal obtinute prin intermediul sistemului GPS se poate face doar cu acordul angajatului care va folosi masina respectiva.

Numai in cazuri exceptionale nu e nevoie de consimtamantul acestuia, ...citeste mai departe despre "Masina de serviciu poate fi urmarita de sef prin GPS - Ce drepturi ai si ce amenzi pot fi date" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masini job GPS, #monitorizare masini munca GPS, #monitorizare masini GPS, #monitorizare GPS , #Stiri Internet