MASINILE, NOUA TINTA A HACKERILOR

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 18:38
1980 citiri
MASINILE, NOUA TINTA A HACKERILOR

Pe masura ce automobilele devin din ce in ce mai conectate la diverse tehnologii, creste pericolul ca acestea sa fie atacate de hackeri. Astfel, viata soferilor ar putea fi pusa in pericol chiar in timpul mersului, avertizeaza specialistii in IT.

Compania anti-virus Mc Afee avertizeaza ca pe masura ce masinile devin mai computerizate, dotate cu sisteme wireless – Bluetooth si bazate mai mult pe software, creste vulnerabilitatea in fata hackerilor, potrivit DailyMail.

McAfee spune ca sistemele de navigatie ale masinii pot fi afectate, iar prin sisteme wireless- Bluetooth, hackerii pot fura date personale.

De asemenea, companiile producatoare de masini adauga diverse tehnologii, insa nu a fost pus in totalitate accentul pe securizarea datelor.

In plus, masinile de ultima generatie, care se conduc singure sunt si mai cautate de hackeri.

Expertii se tem ca in cazul unor astfel de masini, hackerii ar ptea prelua controlul asupra automobilelor.

In aceste conditii, riscul unor incidente este si mai mare.

Cu toate acestea, numarul masinilor cu sisteme electronice ultra-moderne este inca mic fata de McAfee  avertizeaza ca hackerii pot ataca tot ce inseamna software – de la aparate de radio, pana la sisteme de control, gps si chiar airbag-uri.

Potentialele atacuri includ dezactivarea masinii de la distanta, deblocarea masinii, furtul de date cu caracter personal printr-un sistem Blutooth sau perturbarea navigatiei prin satelit.

De aceea, specialistii de la McAfee fac apel la producatorii auto sa puna mai mult accent pe partea de securitate a datelor.

“Una este ca hackerii sa iti atace mobilul sau laptopul si mult mai grav este ca hackerii sa iti sparga masina.

In acest caz, viata iti este pusa in pericol.

In curand, propriile masini vor deveni tinta infractorilor informatici care profita de sistemele electronice integrate in noile masini”, spun specialistii.

Numarul masinilor cu sisteme electronice de noua generatie este inca redus, insa viitorul ar putea aduce din ce in ce mai multe gadgeturi in dotarea automobilelor.

Potrivit studiului, in prezent exista peste un miliard de dispozitive conectate la internet, insa numarul ar putea ajunge la cateva zeci de miliarde in zece ani.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#atacuri informatice masini, #hackeri, #hackeri automobile, #infractori cibernetici, #masini, #sisteme electronice masini , #Stiri Internet