MCSI lanseaza un apel de proiecte e-sanatate local

Joi, 12 Mai 2011, ora 12:12
1509 citiri
MCSI lanseaza un apel de proiecte e-sanatate local

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) lanseaza apelul de proiecte pentru operatiunea Operatiunea 3.2.4 "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", la nivel local, cu un buget alocat de 60 milioane lei, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MCSI, valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 6 milioane lei pentru parteneriate si 1,6 milioane lei pentru restul solicitantilor eligibili.

Valoarea minima a finantarii acordate este de 500.000 lei.

"Scopul acestei operatiuni consta in dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurand accesul cetatenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate", se spune in comunicat.

Beneficiarii eligibili sunt unitatile sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridica proprie (unitatile sanitare publice cu paturi reprezinta institutii care asigura populatiei asistenta medicala, spitale publice care pot asigura permanenta prin medici), precum si parteneriatele intre minimum 3 unitati sanitare publice cu paturi si cu personalitate juridica proprie, definite mai sus.

Inregistrarea propunerilor de proiect se realizeaza on-line pe www.fonduri.mcsi.ro, in mod continuu, incepand cu 12 mai 2011 ora 9:00 si se va incheia pe 8 iulie 2011 ora 14:00.

In termen de maxim 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, solicitantul trebuie sa depuna dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune.

Ghidul solicitantului detaliaza criteriile specifice: potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum drepturile si obligatiile beneficiarilor. 

#e-sanatate, #mcsi, #sistem informatic integrat , #Stiri Internet