Medicii colaboreaza cu IBM pentru a pune diagnostice in boli rare

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 17:22
1199 citiri
Medicii colaboreaza cu IBM pentru a pune diagnostice in boli rare
Foto: Arhiva/Pixabay

Medicii din Germania vor colabora cu IBM, folosind un sistem de inteligenta artificiala pentru a incerca sa rezolve o serie de cazuri medicale complexe.

Noul sistem informatic a fost instalat la Centrul de Boli Rare si Nediagnosticate din cadrul Spitalului Universitar din orasul german Marburg.

Deocamdata, Watson a analizat deja sase cazuri medicale grave, insa nu este clar cate dintre ele au fost diagnosticate corect de noul sistem informatic.

Inaugurat in 2013, Spitalul Universitar Marburg are peste 6.000 de pacienti pe lista sa de asteptare. "Acest numar este aproape un cosmar", a spus medicul Jurgen Schafer, care coordoneaza echipa medicala din acest spital. "Avem nevoie de idei noi si de tehnologii noi", a mai spus acesta.

Pacientii care sunt adusi in acest spital au adeseori un istoric medical foarte indelungat, iar multi dintre ei au fost consultati deja de pana la 40 de medici care au esuat in a le pune un diagnostic corect, a precizat profesorul Schafer.

"Nu ...citeste mai departe despre "Medicii colaboreaza cu IBM pentru a pune diagnostice in boli rare" pe Ziare.com

#IBM Watson diagnostic pacienti, #Watson inteligenta artificiala IBM, #inteligenta artificiala diagnostic boli rare , #Stiri Internet