Merkel respinge cererile de a interzice Huawei in Germania, in ciuda avertismentelor

Marti, 19 Martie 2019, ora 23:07
935 citiri

Cancelarul german Angela Merkel a respins, marti, cererile de a-i interzice companiei chineze de telecomunicatii Huawei sa furnizeze echipamente pentru reteaua 5G din Germania, scrie Politico.

"Sunt doua lucruri in care nu cred. Unul, sa discuti aceste probleme de securitate foarte sensibile in public si doi, sa excluzi o companie doar pentru ca provine dintr-o anumita tara", a afirmat Merkel intr-un discurs tinut la Berlin.

"Guvernul a informat ca abordarea noastra nu va fi sa excludem o companie, ci mai degraba sa avem anumite cereri pentru toti competitorii privind aceasta tehnologie 5G", a adaugat ea.

Germania ia in considerare impunerea unor cereri si limite puternice pentru Huawei insa guvernul a respins cererile de a interzice complet compania.

Recent, comandantul suprem al fortelor aliate in Europaa spus ca daca Berlinul va colabora cu Huawei pentru 5G, fortele NATO nu vor mai comunica cu partenerii germani.

Numind China un competitor "sistematic", Merkel a afirmat ca "raspunsul nu poate fi o lupta cu cei care sunt puternici din punct de vedere economic".

"Trebuie sa sustinem reguli corecte si reciproce", a precizat Merkel adaugand ca o abordare europeana asupra acestei probleme ar fi "de dorit".

Liderii europeni vor participa in aprilie la un summit UE-China privind relatiile comerciale iar decizia Europei privind eventuale sanctiuni asupra Huawei va reprezenta unul dintre subiectele discutiilor.

Grupul Huawei, suspectat de spionaj, contraataca si depune plangere contra SUASTS pentru Reuters: Retelele din Romania nu folosesc echipamente Huawei ...citeste mai departe despre "Merkel respinge cererile de a interzice Huawei in Germania, in ciuda avertismentelor" pe Ziare.com

#Merkel Germania interzice Huawei, #Germania Huawei 5G , #Stiri Internet