Mit sau realitate? Cat de periculos e sa nu iti inchizi telefonul in timpul zborului cu avionul?

Duminica, 22 Mai 2016, ora 12:53
2874 citiri
Mit sau realitate? Cat de periculos e sa nu iti inchizi telefonul in timpul zborului cu avionul?
Foto: Ziare.com

Fie ca suntem de acord, fie ca nu, atunci cand calatorim cu avionul trebuie sa oprim telefoanele mobile sau, cel putin, sa le trecem pe modul "avion". Insa ce se intampla cu adevarat atunci cand nu iti inchizi telefonul mobil inainte de decolare si cat de periculos este pentru siguranta avionului?

Folosirea acestor dispozitive in avioane a fost mult dezbatuta, industria aeronautica incercand sa tina pasul cu tehnologia aflata in continua schimbare, atunci cand vine vorba despre siguranta pasagerilor. Jordi Lippe-McGraw explica, pentru site-ul Travel and Leisure, ce se intampla daca un calator sau mai multi nu respecta aceasta regula.

Motivul pentru care sunt invocate eventuale probleme de siguranta este acela ca, atunci cand te afli la peste 3.000 de metri deasupra pamantului, semnalul telefonului mobil ricoseaza din mai multe relee si trimite un semnal mai puternic. Acest lucru ar putea congestiona retelele de la sol, insa nu a existat niciodata un caz de avion prabusit din ...citeste mai departe despre "Mit sau realitate? Cat de periculos e sa nu iti inchizi telefonul in timpul zborului cu avionul?" pe Ziare.com

#telefon mobil inchis avion, #inchidere telefon mobil avion, #telefon mobil zbor avion , #Stiri Internet